De mensen op sokken.

Wij zijn Drong

Wij zijn een civieltechnisch adviesbureau voor overheden en ontwikkelaars. Kort gezegd: ons werk draait om grond. Daarom heten we ook Drong, ontstaan uit dezelfde letters. We willen het verschil maken boven én onder de grond. Dit doen we door de openbare ruimte en ondergrondse infrastructuur in Nederland zo duurzaam en slim mogelijk in te richten. En dat doen we op kantoor het liefst op onze sokken en op locatie met onze voeten in de klei.

Onze werkwijze

Hoe we werken is samen te vatten in twee woorden: gegrond advies. Wat we daarmee bedoelen? Vrij vertaald: op goede grond rustend, gerechtvaardigde raadgeving. Advies is volgens ons namelijk pas echt gegrond als we hebben gegraven naar meer. Als we verder hebben gekeken dan de vraag. Als we toekomstige obstakels en kansen in kaart hebben gebracht. Want als dit al aan het begin van het traject duidelijk is, is er weinig ruimte meer over voor verrassingen. Dit levert jou direct tijd- en geldwinst op.

“Verrassingen krijgen we het liefst in de vorm van taart (appeltaart als het kan) en niet in de vorm van onverwachte extra tijd en kosten.”

Samenwerken is waar we sterk in zijn

We lopen graag op sokken, lachen veel en werken hard. Simpelweg omdat we doen waar ons hart ligt. Op die manier zijn projecten nooit nummers en ‘kan niet’ kennen wij niet. En jij bent altijd welkom. We werken in opdracht van jou, maar liever werken we mét jou. Dat merk je aan alles. We voelen ons verantwoordelijk voor het project en nemen onze verantwoordelijkheid over de rol die we hierin hebben. Maar daar stoppen we niet. Want buiten de kaders zijn we het meest van betekenis. We begeleiden, adviseren en verbinden tijdens ieder traject, zodat we samenwerken aan een optimaal eindresultaat.

Waarom we graag op sokken lopen?

Dat is simpel. Omdat we lekker onszelf zijn en op sokken lopen vinden we fijn. Onze sokken staan symbool voor onze nuchterheid en onze persoonlijke manier van werken. We geven geen wenselijke antwoorden, maar zeggen waar het op staat zodat we jou echt verder helpen. Alle medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor het slagen van ‘hun’ project. Ze durven hun creativiteit en kennis in te zetten voor een nog beter resultaat. Dat maakt ons een waardevolle samenwerkingspartner én onderscheidend in de markt. We houden van een concrete en duidelijke aanpak. We willen weten hoe het zit en zoeken dingen tot op de bodem uit, ook als dit buiten de kaders is. Want verrassingen krijgen we het liefst in de vorm van appeltaart, niet in de vorm van onverwachte extra tijd en kosten.

Wij beloven…

 • 1

  ‘Kan niet’ kennen wij niet

  Eigenlijk kan alles. Wat je vraagstuk ook is, we zoeken het uit en komen met gegrond advies. Advies waarmee we je misschien verrassen, maar waarmee we je altijd verder helpen. We zijn vindingrijk en flexibel. Buiten de kaders – maar binnen de wetsgrenzen – zijn we voor jou het meest van betekenis.

 • 2

  We nemen onze verantwoordelijkheid

  Niet van het kastje naar de muur. Bij ons weet je waar je aan toe bent, we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. We voelen ons verantwoordelijk voor jouw project en nemen onze verantwoordelijkheid. We gaan graag effectief en resultaatgericht te werk.

 • 3

  We wijzen je op de meest duurzame oplossing

  Binnen de gestelde kaders van het project wijzen we je altijd op de meest duurzame oplossing van dat moment. We werken aan toekomstbestendige, slimme en groene oplossingen waarmee je verder komt en ontwikkelen hiervoor onze eigen tools.

 • 4

  Eerlijk over kwaliteit

  Eerlijkheid is bij ons goud waard. En kwaliteit ook. We geven je altijd eerlijk onze mening. Ook als dit niet in ons voordeel is, maar wel in dat van jou. Want ook dat is gegrond advies. Eerlijk advies over toekomstige obstakels en kansen waar je echt iets aan hebt.

 • 5

  Een betrokken en enthousiast team

  Het werkt zó lekker als je iemand kent. Wanneer je belt weet iedereen wie je bent en welk project er loopt. Je bent altijd welkom en eigenlijk gewoon onderdeel van ons team. Met alle humor, directheid en respect die je proeft wanneer je bij ons binnenstapt. We werken voor jou, maar liever werken we mét jou.

Ook op je sokken werken?