We zijn duidelijk en leveren kwaliteit.

Gerbrand Lopers

Als Projectleider, Directievoerder en Toezichthouder heb ik een afwisselende rol en dat ligt me goed. Ik ben graag van begin tot eind bij projecten betrokken. Ik houd van de afwisseling. Van binnen ontwerpen én van buiten alles in goede banen leiden. We werken aan projecten, maar vooral werken we in de omgeving van bewoners en gebruikers van wegen. Het draait om de complete omgeving en hoe we daarin het verschil kunnen maken voor alle stakeholders.

‘Waarom’ maakt het verschil

Voorheen werkte ik onder andere bij de Gemeente Ermelo en de Gemeente Nijkerk. Vanuit verschillende functies was ik verantwoordelijk voor vastgoedbeheer van gemeentelijke gebouwen en het beheer en onderhoud van gemeentelijke wegen. Ook vervulde ik de rol van toezichthouder en projectleider voor grotere projecten en wegenonderhoud. Vanuit de opdrachtgeverskant werkte ik met Drong samen, wat ik altijd een mooie club vond. No-nonsense, doen wat er gezegd wordt en kwaliteit leveren. Die manier van werken sprak me zo aan dat ik solliciteerde. Het is de kracht van Drong om altijd de waarom vraag te stellen en verder te kijken, buiten de kaders. Ik geloof dat dit een goed uitgangspunt is voor het scheppen van duidelijkheid en het leveren van goede kwaliteit. Met het stellen van een ogenschijnlijk simpele vraag kun je een groot verschil maken.

“Het is de kracht van Drong om altijd de waarom vraag te stellen en verder te kijken, buiten de kaders.”

Ontspannen samenwerken

Wanneer je ook bij ons binnenstapt, er is altijd een relaxte sfeer. Je maakt ons niet snel gek, met welke vraag of deadline je ook komt. We werken op een ontspannen manier samen. Dat mooie samenspel is er ook met opdrachtgevers en stakeholders. Natuurlijk werken we in opdracht van hen, maar liever werken we mét hen. We weten intern van elkaar waar we mee bezig zijn, wat er speelt, tegen welke obstakels we aanlopen en welke kansen er zijn. Dat is ook de manier waarop we ontspannen samenwerken met overheden, ontwikkelaars en aannemers. Dit is de manier waarop je volgens mij het verschil maakt.

Buiten werktijd

Dat ik van mijn werk houd en graag dingen in goede banen leid zie je terug in mijn vrijetijdsbesteding. Ik zit in het bestuur van de Stichting IJs in Ermelo. Dat betekent dat ik me bijvoorbeeld bezig houd met vergunningsaanvragen en de planning voor de realisatie van de ijsbaan. Ook zit ik in het schoolbestuur van de basisschool van mijn kinderen. En als je in Ermelo woont heb je altijd natuur om je heen, wat ik heerlijk vind! Ik wandel of fiets dan ook geregeld het bos in ter ontspanning.