We doen het op onze manier.

Barry Groenewoud

Naast Directeur van Drong ben ik binnen het bedrijf ook actief als Senior Adviseur / Projectleider. Ik zou niet anders willen! Ik vind het vak veel te leuk om Drong te groot te laten worden. Ik wil betrokken blijven bij de inhoud van onze projecten. Ik wil samenwerken met mijn team en opdrachtgevers. Op onze manier invulling geven aan gegrond advies. Doen wat we het liefste doen, doen waar we goed in zijn.

Trots op het team

De basis voor Drong werd gelegd in 2010. Op dat moment richtte ik met een aantal partners CiCom Engineering BV op. Al snel besloot ik de organisatie zelfstandig voort te zetten onder de naam Drong, waarbij gegrond advies al vanaf het begin het uitgangspunt is. Dit bleek een goede start en Drong groeide uit tot een adviesbureau waar ik ontzettend trots op ben. Binnen het team denken alle medewerkers als adviseur en voelen ze de verantwoordelijkheid voor het slagen van hun project, iets waar ik veel waarde aan hecht en wat ons onderscheidend maakt. Ik wil Drong niet te groot laten worden, maar ik wil wel blijven groeien in het aanbod en de verdieping van onze diensten en om persoonlijke groei van de medewerkers mogelijk te houden.

“Ik vind het vak veel te leuk om Drong te groot te laten worden. Ik wil betrokken blijven bij de inhoud van onze projecten.”

De weg naar de oprichting van Drong

In 2000 rondde ik de HTS richting civiele techniek af en startte ik als tekenaar, bestekschrijver en werkvoorbereider bij Tauw. Een mooie start van mijn loopbaan, maar ik wist al snel dat werken bij een groot adviesbureau niet bij mij past. Ik maakte de overstap naar het projectbureau van een regionale aannemer waar ik verantwoordelijk was voor calculaties, inkoop, projectvoorbereiding en ontwerp. Vervolgens werkte ik een aantal jaren bij een adviesbureau waar ik actief was als projectleider en kwaliteitsmanager. Maar ook was er de drive om mijn eigen adviesbureau op te richten, met mijn eigen visie. Van het nastreven van mijn ambities heb ik nog geen dag spijt gehad, in tegendeel.

Buiten werktijd

In de lente en in zomermaanden vind je me veel op het water. We hebben een boot waarmee ik met mijn gezin en vrienden regelmatig het water op ga. Naast uitwaaien op het water klus ik graag in en om het huis en ben ik als vrijwilliger actief bij de brandweer.